Psyksnack.se

Gäst


* VÄLKOMMEN

Varmt välkommen till Psyksnack!Stödforum och mötesplats för dig med social fobi, panikångest, GAD, tvångssyndrom, depression m.m. Här samlar vi tips och länkar, berättar om våra erfarenheter av olika mediciner och terapier, skriver av oss eller bara skaffar nya kontakter.

Gå vidare till forumet.

Psyksnack uppstod i kölvattnet efter forumet SPS (stödsidan för drabbade av social fobi och panikångest) som nu håller på att läggas ned, men deras chatt finns fortfarande kvar för er som vill chatta: SPS-chatten

Ett forum är fött - www.psyksnack.se 2017-01-25
Zen
februari 25, 2018, 10:18:00 AM av Zen
Views: 124 | Comments: 7

Tänkte att det var på tiden med en tråd med bara positiva nyheter då det mesta som anses ha nyhetsvärde är av negativ art.


Här postar vi dem senaste nyheterna av positiv art som vi nyligen läst!


Några som jag läst nyligen:

Citera
South Korea and Sweden are the most innovative countries in the world
South Korea and Sweden are the most innovative countries in the world, according to a league table covering everything from the concentration of tech companies to the number of science and engineering graduates.
The index on innovative countries highlights South Korea’s position as the economy whose companies filed the most patents in 2017.
Bloomberg, which compiles the index based on data from sources including the World Bank, IMF and OECD, credits South Korea’s top ranking to Samsung.https://www.weforum.org/agenda/2018/02/south-korea-and-sweden-are-the-most-innovative-countries-in-the-world?utm_content=bufferc403d&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer


Tjaa, denna nyhet är väl lite blandad. Positivt i det negativa  ::)
Citera
Världen blev mindre demokratisk 2017 – men inte Sverige

2017 var inte ett bra år för demokratin. Hela 89 demokratier försvagades under året medan bara 27 stärkdes enligt tidskriften The Economists årliga demokratiindex. Men de dystra siffrorna speglar inte Sverige, som tillsammans med flera andra nordiska länder räknas till de mest demokratiska i världen.


De nordiska länderna intar fyra av de fem bästa placeringarna i 2017 års Demokratiindex. Norge hamnar på första plats, följt av Island och Sverige. Därefter kommer Nya Zeeland och på en femteplats hamnar Danmark. Det är samma resultat som förra året.
Trots framgångarna för de nordiska länderna är det övergripande resultatet av rapporten inte positivt. Indexet visar den största demokratiska reträtten i världen på åtta år. En inskränkt yttrandefrihet och pressfrihet uppges vara bärande orsaker till detta.


Sammanställningen mäter det demokratiska tillståndet i 167 av världens länder. Länderna rankas efter 60 olika kriterier under huvudkategorierna ”valprocess och pluralism”, ”medborgerliga rättigheter”, ”regeringens funktionalitet”, ”politisk deltagande”, och ”politisk kultur”. Länderna tilldelas sedan ett poäng mellan 0 till 10 beroende på hur väl de uppfyller de olika kriterierna.


https://www.dn.se/nyheter/varlden/varlden-blev-mindre-demokratisk-2017-men-inte-sverige/
http://www.eiu.com/topic/democracy-index
februari 24, 2018, 19:19:49 PM av Alice | Views: 94 | Comments: 6

Är det bara jag som känner en besvikelse över vad som framkommit om Elisabeth  Massi Fritz de senaste dagarna? Efter den första föreläsningen jag var på som hon ledde (om hedersvåld) har det varit en kvinna jag sett upp till skulle jag nästan påstå. Karismatisk, stark och engagerad. Och nu detta. Jag vet inte, jag vill nog mest uttrycka min besvikelse.
Pages: 1 [2]

* Senaste ämne

topic Bästa TV-serierna
[Skoj, lek & test]
Todo
mars 19, 2018, 23:09:03 PM
topic Vad gör ni just nu?
[Skoj, lek & test]
Todo
mars 18, 2018, 21:34:10 PM
topic Dan Eliasson
[Debatt]
Aurelius
mars 18, 2018, 20:58:49 PM
topic Eksem - vad göra?
[Övriga ämnen]
Alice
mars 18, 2018, 18:44:15 PM
topic Bryta dålig-sömn-spiral?
[Psykisk ohälsa - allmän diskussion]
Alice
mars 18, 2018, 18:38:33 PM