Psyksnack.se

Gäst


Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Kenneth

Sidor: [1] 2 3 ... 58
1
Allmän information och synpunkter på forumet / Corona/Covid 19-ångest
« skrivet: juli 06, 2020, 10:58:33 AM »
Som bekant har vi drabbats av corona-viruset ganska utbrett även här i Sverige. Över 5 000 döda när detta skrivs. Finns det behov av att skriva av er angående det så är ni hjärtligt välkomna att göra det. Personligen har Covid 19 försämrat mitt mående - särskilt en ständigt oro över att få Covid 19. Ännu värre blev det då min flickvän med all sannolikhet hade det i Mars. Det KAN ha varit en influensa, men med tanke på hennes hosta och höga feber tyder det mesta på att det var Covid 19. Hon hade varit här kvällen innan, och dagen efter låg utslagen i hög feber och hosta hemma hos sig. Naturligtvis ställde jag upp och gjorde inköp och allt. Men hela tiden livrädd att få det själv. I ca 12 dagar var hon sjuk, sedan piggnade hon på sig och har därefter mått bra.

Det gjorde att jag kom att tänka på att många vi med ångestsjukdom drabbas extra hårt av den här smittan. Jag är säkerligen inte den enda som mått särskilt taskigt av smittan. Även om nu Facebook och andra sociala medier har blivit det nya normala, så är jag naiv nog att tro att även ett traditionellt  forum har sin funktion. Åtminstone i dessa tider med Covid 19. Så känn er välkomna och skriva av er här!

Hälsar admin /Kenneth

2
Haft mer ångest under hösten (men bättre nu efter att jag börjat med SSRI igen  :) ). Men kanske har det alltid legat inom mig om pyrt, kände igen mig en del i detta om högfunktionell ångest;

https://www.femina.se/symtom-pa-angest/

Citera
Många lever med ångest, trots att det inte syns utanpå. Personer med så kallad "högfunktionell ångest" är ofta perfektionister och avskyr att göra andra besvikna. Här är 14 tecken på att du lider av ångest, trots att du verkar helt normal.

Där tror jag du träffade mitt i prick. Vi är nog rätt många med högfunktionell ångest som klarar av vardagen rätt ok, och kanske klarar av ens viss sysselsättning, men som innerst inne har en storm av ångest. Iaf jag tillhör dom. Även om det mesta är mer eller mindre en daglig kamp så klarar man av fasaden utåt. Skulle vilja påstå att man har en mask på sig utåt, och folk vet egentligen inte hur mycket skit man mår  :P

3
Skoj, lek & test / SV: Vad gör ni just nu?
« skrivet: juli 06, 2020, 09:59:34 AM »
Just kommit hem från miljöträning inne i stan. Daisy har varit på järnvägsstationen, åkt rulltrappa, åkt hiss, tittat på en massa folk och lyssnat på en massa slammer och oljud. Sen var vi i stadsparken också och tränade på att gå fint i koppel bland en massa barn och hundar. Jag tror hon är rätt trött nu. Men hon var duktig!

 :D

4
Övriga ämnen / SV: Filosofi tråden
« skrivet: juli 06, 2020, 09:58:50 AM »
Har ni sett "huff paranormal" på YouTube. Jag vet inte vad jag ska tänka kring det där. Är han en skicklig bedragare, eller är det på riktigt?
Jag har sett ett antal av hans videos. Det är intressant på något sätt.

Har inte sett, men ska göra det. Allmänt är det svårt att navigera mellan seriösa och bedrragare. Ibland får man gå efter magkänslan  ;D

5
Du skriver för underbart bra Alice, humor mitt i eländet.  Jag har sagt det förr du borde satsa på skrivandet som yrke.
😀

Humor är alltid bra! Alice med flera har inbyggd förmåga till att använda humor som vapen mot sina demoner. Själv hade jag inte pallat av att leva så länge om jag inte haft
självdistans och humor. Humorn i sig är säkert tecken på en stor osäkerhet i mig själv i grund och botten. Det skiter jag i - det hjälper mig faktiskt att överleva ångest och depp!

Problemet när man haft dåligt mående i princip hela sitt liv är att man tror allt är kopplat till det. I verkligheten är vi så olika personer att vi gör varandra en otjänst genom att koppla allt vårtbeteende till vårt mående.

Själv hade jag nog varit klassens clown oavsett psykiska besvär eller inte  :))

6
Rekommendera webbplatser värda att följa Bra och korrekt information rekommenderas

Tyvärr känner jag inte till något bra alternativ. Forumet Anakne hade ju verksamhet just för folk med OVD/Tvång, men hur pass aktiva det är vet jag inte

7
Övriga ämnen / SV: Filosofi tråden
« skrivet: april 22, 2019, 19:47:21 PM »
Det märks att du är betydligt mer "spirituellt påläst" än vad jag är. I mångt och mycket är jag en drömmare, men som vaknar till ibland och tror att vetenskapen, kan ge oss svaret på dylika frågor. Jag tror på utomjording liv också - ingen slump av Arkiv X och miniserien Taken (se den, producerad av Steven Spielberg 2002, finns för 149 kr hela boxen med 6 dvd-skivor!) är mina favoriter när det gäller tv-serier..
Kom ihåg att en av de sista "stora" debatterna på SPS-forumet handlade om utomjordingar. Och jag var inne på den teorin att de är tidsresenärer, fast ibland tror jag de finns av riktigt kött och blod. Som du beskriver det kanske det är naivt att forskningen ska förstå sig på sånt här, och än mindre kunna studera och ge svar på frågorna. Men med tanke på vilka enorma steg vi tagit, så tror jag ändå att det är en tidsfråga ...vi bör i alla fall få en hint om det finns ett liv efter döden. Och kanske lite lättare att få svar på utomjordiskt liv existerar eller inte...

Reinkarnation blir ett problem för mig av den enkla anledningen,. att skulle alla ha levt ett tidigare liv, skulle det inte gå ihop med hur stor befolkningen har varit och är på jorden!

Om man lever om sina liv, då tror jag det sker i en parallell dimension (multversum-anknytning). Kvantmekaniken utesluter ju inte det i alla fall, utan är snarare en förutsättning för att den teorin allsexisterar! Du väljer den mer religiösa tron på liv efter döden, men jag tror det är betydligt mer invecklat än så - att alla är potentiella kandidater för att leva sitt liv även efter döden.

Och jag tror inte det är vetenskapen i sig som gör fel, eller att det inte går att forska på och lösa. Problemet handlar om tidsuppfattningen människan har. Vi kan inte med våra primitiva hjärnor förståatt ett ting kan vara på flera platser, i flera tillstånd samtidigt (kvantmekaniken), och vi har problem att minnas det som varit, och kan inte alls förstå hur man skulle färdas framåt i tiden.

Löser man tidens gåta är mycket vunnet!

Roligt med citat - tyvärr är jag själv en sån som har enorma brister på bra citat. På rak arm kommer jag ihåg Björn Afzelius ord i en låt "Tystnaden är dumskallarnas bästa vän..."  ;)
Ja, det kan vara så som du säger..
Kul att se någon mer än jag funderar över Verklighetens mysterium.
Tyvärr så inbillar sig de flesta Svenssons att vetenskapen mer eller mindre redan har klurat ut Verkligheten, och att det inte finns liv efter döden.
Nej där säger jag stopp - vetenskapen har inte lagt klart mer än ett par pusselbitar av det enorma pusslet, som jag ser det består till 70 procent av mörk materia. Faktiskt så tror ju många att det svarta, det vi inte ser i världsrymden är svaret på frågan - vi kan få i en inte allt för avlägsen framtid. Löser man det och det här med tiden och kvantmekaniken, tror jag vi är på bra väg.
Kokar jag ihop vad jag tror vetenskapen kan bistå med, så är det:
1 - lösa problemet med vår tidsuppfattning och det som är relaterat till kvantmekaniken och strängteorin2 - Artificiell intelligens3 - Tidsuppfattningen4 - Andra dimensioner/multiversum
Att stirra sig blind på e.v vetenskapliga lösningar räcker dock inte, utan det är nog bra också om varje människakan gå lite djupare in i sitt själsliv. Finna sig själv.

Saker kanske inte är så komplicerade som vi vill göra dem?


8
Övriga ämnen / SV: Filosofi tråden
« skrivet: april 21, 2019, 14:43:22 PM »

Det beror ju lite på vart man hamnar efter döden. Det kan ju finnas en himmel,  ett ställe är gott och mysigt, likaväl som det kan finnas ett mer varmt ställe. Skämt å åsido så tror jag det är mer invecklat än så, att man hamnar mer i nåt slags drömtillstånd. En del fall där man studerat folk med nära döden-upplevelser, så tyder det mer på det sista - oftast i en ljus och behaglig tillvaro. Å andra sidan är det ämnet av naturliga skäl svårt att studera - det blir mycket forskarnas tolkning, och vad personen ifråga tror på.

En del skulle väl säga att det kommer vi aldrig att få nåt svar på (i alla fall inte medan vi ännu lever), men jag skulle vilja påstå att forskningen kommer att ta enorma kliv framåt i det att forskning i fysisk, artificiell intelligens m.m  ger allt mer svar och vetande om stora frågor.

Teorin att livet är en simulation, är ju i sig indirekt ett bevis på att om det är sant, så går det nog att luska ut vad syftet är, vilka skaparna är osv....

Intressant, mycket intressant att du tog upp det här ämnet!
Ja, kanske.
Men jag tror på reinkarnation med tillhörande karma.
Enligt Advaita Vedanta så är även "himlen" ett tillfälligt ställe. Och så finns det ett "helvetiskt ställe" som även det är tillfälligt.
Enligt Advaita Vedanta är andlig upplysning det man måste sträva efter i livet för att förhoppningsvis bli befriad från Samsara (cykeln av återfödelse som drivs av karma), om inte i detta liv så i ett följande liv.

Men som sagt..
Ett Medvetande efter döden är jag säker på, men angående detaljerna är jag mindre säker.

Tyvärr så står vetenskapen långt ifrån dessa saker.
Vetenskapen ligger inuti själva "drömmen" (denna illusoriska verklighet som man blir befriad från vid andlig upplysning).

Föreställ dig att du drömmer. Och där drömmer du om att mänskligheten har något som kallas för "vetenskap".
Den där vetenskapen lägger nästan all energi på att förstå själva drömmen. Och det leder till en massa trevliga saker inuti drömmen, t.ex. månlandningen, datorer, o.s.v.
Men problemet är att det inte inser att allt det är en dröm bara.

Hur som helst..
Jag tror att det först och främst är en inre resa som man själv måste ta, istället för att vänta på information utifrån (vetenskap), för det är ingen annan än Du (den som läser dessa ord) som är källan till drömmen.

"Knowing others is wisdom, knowing yourself is Enlightenment."
- Lao Tzu

"Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes."
- Carl Jung

"Know thyself."
- Socrates

"Your own Self-Realization is the greatest service you can render the world."
- Ramana Maharshi

"The seat of Realization is within and the seeker cannot find it as an object outside him. That seat is bliss and is the core of all beings. Hence it is called the Heart.
The only useful purpose of the present birth is to turn within and realize the Self. There is nothing else to do."
- Ramana Maharshi

-----------------------------

"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one."
- Albert Einstein

"Suffering just means you're having a bad dream. Happiness means you're having a good dream. Enlightenment means getting out of the dream altogether."
- Jed McKenna
Det märks att du är betydligt mer "spirituellt påläst" än vad jag är. I mångt och mycket är jag en drömmare, men som vaknar till ibland och tror att vetenskapen, kan ge oss svaret på dylika frågor. Jag tror på utomjording liv också - ingen slump av Arkiv X och miniserien Taken (se den, producerad av Steven Spielberg 2002, finns för 149 kr hela boxen med 6 dvd-skivor!) är mina favoriter när det gäller tv-serier..
Kom ihåg att en av de sista "stora" debatterna på SPS-forumet handlade om utomjordingar. Och jag var inne på den teorin att de är tidsresenärer, fast ibland tror jag de finns av riktigt kött och blod. Som du beskriver det kanske det är naivt att forskningen ska förstå sig på sånt här, och än mindre kunna studera och ge svar på frågorna. Men med tanke på vilka enorma steg vi tagit, så tror jag ändå att det är en tidsfråga ...vi bör i alla fall få en hint om det finns ett liv efter döden. Och kanske lite lättare att få svar på utomjordiskt liv existerar eller inte...

Reinkarnation blir ett problem för mig av den enkla anledningen,. att skulle alla ha levt ett tidigare liv, skulle det inte gå ihop med hur stor befolkningen har varit och är på jorden!

Om man lever om sina liv, då tror jag det sker i en parallell dimension (multversum-anknytning). Kvantmekaniken utesluter ju inte det i alla fall, utan är snarare en förutsättning för att den teorin allsexisterar! Du väljer den mer religiösa tron på liv efter döden, men jag tror det är betydligt mer invecklat än så - att alla är potentiella kandidater för att leva sitt liv även efter döden.

Och jag tror inte det är vetenskapen i sig som gör fel, eller att det inte går att forska på och lösa. Problemet handlar om tidsuppfattningen människan har. Vi kan inte med våra primitiva hjärnor förståatt ett ting kan vara på flera platser, i flera tillstånd samtidigt (kvantmekaniken), och vi har problem att minnas det som varit, och kan inte alls förstå hur man skulle färdas framåt i tiden.

Löser man tidens gåta är mycket vunnet!

Roligt med citat - tyvärr är jag själv en sån som har enorma brister på bra citat. På rak arm kommer jag ihåg Björn Afzelius ord i en låt "Tystnaden är dumskallarnas bästa vän..."  ;)

9
Övriga ämnen / SV: Filosofi tråden
« skrivet: april 20, 2019, 16:56:11 PM »
Roligt att du skrev den här tråden, och välkommen till forumet!
Själv tror jag i mina bästa stunder på att man lever vidare på något sätt. Det finns oändliga möjligheter av saker och tingvår hjärna inte kan bearbeta. Så, nån form av att leva vidare tror jag på. För mig komplicerar det saken att det ocksåär mycket möjligt att det finns andra dimensioner och kanske parallella universum. Sedan det här med tron...ja jag torfaktiskt religionen i sig spelar en underordnad betydelse.

Det är något mer allmängiltigt, kanske genetiskt programmerat i våra hjärnor att vi behöver en tror på att leva vidare efterdöden för att orka med att leva!
Ja. Jag tror också att multiversum antagligen finns.

Det är inte önsketänkande för min del, eftersom jag gärna skulle vara evigt död.
Tänk så mycket framtida lidande man kommer utsättas för p.g.a. evig Existens..
Det beror ju lite på vart man hamnar efter döden. Det kan ju finnas en himmel,  ett ställe är gott och mysigt, likaväl som det kan finnas ett mer varmt ställe. Skämt å åsido så tror jag det är mer invecklat än så, att man hamnar mer i nåt slags drömtillstånd. En del fall där man studerat folk med nära döden-upplevelser, så tyder det mer på det sista - oftast i en ljus och behaglig tillvaro. Å andra sidan är det ämnet av naturliga skäl svårt att studera - det blir mycket forskarnas tolkning, och vad personen ifråga tror på.

En del skulle väl säga att det kommer vi aldrig att få nåt svar på (i alla fall inte medan vi ännu lever), men jag skulle vilja påstå att forskningen kommer att ta enorma kliv framåt i det att forskning i fysisk, artificiell intelligens m.m  ger allt mer svar och vetande om stora frågor.

Teorin att livet är en simulation, är ju i sig indirekt ett bevis på att om det är sant, så går det nog att luska ut vad syftet är, vilka skaparna är osv....

Intressant, mycket intressant att du tog upp det här ämnet!

10
Övriga ämnen / SV: Filosofi tråden
« skrivet: april 20, 2019, 13:44:03 PM »
Roligt att du skrev den här tråden, och välkommen till forumet!
Själv tror jag i mina bästa stunder på att man lever vidare på något sätt. Det finns oändliga möjligheter av saker och tingvår hjärna inte kan bearbeta. Så, nån form av att leva vidare tror jag på. För mig komplicerar det saken att det ocksåär mycket möjligt att det finns andra dimensioner och kanske parallella universum. Sedan det här med tron...ja jag torfaktiskt religionen i sig spelar en underordnad betydelse.

Det är något mer allmängiltigt, kanske genetiskt programmerat i våra hjärnor att vi behöver en tror på att leva vidare efterdöden för att orka med att leva!


12
Övriga ämnen / SV: Husdjurs-tråden
« skrivet: mars 28, 2019, 20:19:37 PM »
Molly the movie!


13
Övriga ämnen / SV: Den stora fototråden
« skrivet: mars 28, 2019, 11:12:42 AM »
Lite nytagna bilder, med fokus på makro/närbild:
14
Övriga ämnen / SV: Godmorgon!
« skrivet: mars 27, 2019, 13:35:04 PM »
God morgon, lite sent som vanligt....nu har ju varit uppe länge iaf. Ska traska ut på en promenad i det här milda vädret. Solen lyser just nu med sin frånvaro, men enligt smhi ska det bli soligare.
HA en fortsatt fin dag alla!  :)

15
Det lönar sig att köpa ett preparat med alla B-vitaminer. T..ex Apotek Hjärtat (och på Ica) kan man köpa Hjärtats Vitamin B Forte, 100 st 80 kr i butik, eller oftast billigare på nätet. De säljs även under annat namn på Ica "Icas Vitamin B Forte" eller liknande en tjuga billigare.
Vid kronisk ångest, stress och depression är nästan alltid den rekommenderade dosen för låg. Man behöver generellt öka den till det till 2-3 tabletter per dag istället för som oftast rekommenderat är 1 tablett dagligen. Om ni  läst tidigare inlägg så är det högt, mycket högt i tak till farliga doser!

Nu köper jag själv "C&B Synergi - 200 ug krom", eftersom sammansättningen i dessa är optimerade - då vissa av B-vitaminerna fungerar bäst med tillskott av vitamin C och kalcium. Dessutom är det mycket högre halter än det som säljs på apotek. Trots det rekommenderar de 2 kapslar 2 gånger dagligen. Nu anser jag att det inte finns någon som helst anledning att ta den rekommendationen på allvar, då endast de doserna kommer till nytta vid konstaterad måttlig till svår B-vitaminbrist.,  1-2 kapslar per dag fungerar utmärkt.
En annan sak är att man behöver ha lite tålamod innan man konstaterar att de inte ger nån effekt på den psykiska ohälsan. Oftast tar det 1-2 veckor innan man känner någon effekt, och det beror på att kroppen behöver tid att mätta kroppens lager av dessa. Paradoxalt kan det vara så att en del känner snabb effekt. Det har att göra med att vi alla är olika kemiska fabriker, och vi reagerar olika på olika ämnen/substanser, och ingen skillnad där på vitaminer och t.ex psykofarmaka...


Sidor: [1] 2 3 ... 58