Psyksnack.se

Gäst


Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Allmän information och synpunkter på forumet / Corona/Covid 19-ångest
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet juli 06, 2020, 10:58:33 AM »
Som bekant har vi drabbats av corona-viruset ganska utbrett även här i Sverige. Över 5 000 döda när detta skrivs. Finns det behov av att skriva av er angående det så är ni hjärtligt välkomna att göra det. Personligen har Covid 19 försämrat mitt mående - särskilt en ständigt oro över att få Covid 19. Ännu värre blev det då min flickvän med all sannolikhet hade det i Mars. Det KAN ha varit en influensa, men med tanke på hennes hosta och höga feber tyder det mesta på att det var Covid 19. Hon hade varit här kvällen innan, och dagen efter låg utslagen i hög feber och hosta hemma hos sig. Naturligtvis ställde jag upp och gjorde inköp och allt. Men hela tiden livrädd att få det själv. I ca 12 dagar var hon sjuk, sedan piggnade hon på sig och har därefter mått bra.

Det gjorde att jag kom att tänka på att många vi med ångestsjukdom drabbas extra hårt av den här smittan. Jag är säkerligen inte den enda som mått särskilt taskigt av smittan. Även om nu Facebook och andra sociala medier har blivit det nya normala, så är jag naiv nog att tro att även ett traditionellt  forum har sin funktion. Åtminstone i dessa tider med Covid 19. Så känn er välkomna och skriva av er här!

Hälsar admin /Kenneth
2
Länkar, litteratur, videoklipp, tips m.m rörande psykisk ohälsa / SV: Högfunktionell ångest
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet juli 06, 2020, 10:30:43 AM »
Haft mer ångest under hösten (men bättre nu efter att jag börjat med SSRI igen  :) ). Men kanske har det alltid legat inom mig om pyrt, kände igen mig en del i detta om högfunktionell ångest;

https://www.femina.se/symtom-pa-angest/

Citera
Många lever med ångest, trots att det inte syns utanpå. Personer med så kallad "högfunktionell ångest" är ofta perfektionister och avskyr att göra andra besvikna. Här är 14 tecken på att du lider av ångest, trots att du verkar helt normal.

Där tror jag du träffade mitt i prick. Vi är nog rätt många med högfunktionell ångest som klarar av vardagen rätt ok, och kanske klarar av ens viss sysselsättning, men som innerst inne har en storm av ångest. Iaf jag tillhör dom. Även om det mesta är mer eller mindre en daglig kamp så klarar man av fasaden utåt. Skulle vilja påstå att man har en mask på sig utåt, och folk vet egentligen inte hur mycket skit man mår  :P
3
Skoj, lek & test / SV: Vad gör ni just nu?
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet juli 06, 2020, 09:59:34 AM »
Just kommit hem från miljöträning inne i stan. Daisy har varit på järnvägsstationen, åkt rulltrappa, åkt hiss, tittat på en massa folk och lyssnat på en massa slammer och oljud. Sen var vi i stadsparken också och tränade på att gå fint i koppel bland en massa barn och hundar. Jag tror hon är rätt trött nu. Men hon var duktig!

 :D
4
Övriga ämnen / SV: Filosofi tråden
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet juli 06, 2020, 09:58:50 AM »
Har ni sett "huff paranormal" på YouTube. Jag vet inte vad jag ska tänka kring det där. Är han en skicklig bedragare, eller är det på riktigt?
Jag har sett ett antal av hans videos. Det är intressant på något sätt.

Har inte sett, men ska göra det. Allmänt är det svårt att navigera mellan seriösa och bedrragare. Ibland får man gå efter magkänslan  ;D
5
Allmän information och synpunkter på forumet / SV: Testar ny chattfunktion - behöver feedback!
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet juli 06, 2020, 09:51:05 AM »
Du skriver för underbart bra Alice, humor mitt i eländet.  Jag har sagt det förr du borde satsa på skrivandet som yrke.
😀

Humor är alltid bra! Alice med flera har inbyggd förmåga till att använda humor som vapen mot sina demoner. Själv hade jag inte pallat av att leva så länge om jag inte haft
självdistans och humor. Humorn i sig är säkert tecken på en stor osäkerhet i mig själv i grund och botten. Det skiter jag i - det hjälper mig faktiskt att överleva ångest och depp!

Problemet när man haft dåligt mående i princip hela sitt liv är att man tror allt är kopplat till det. I verkligheten är vi så olika personer att vi gör varandra en otjänst genom att koppla allt vårtbeteende till vårt mående.

Själv hade jag nog varit klassens clown oavsett psykiska besvär eller inte  :))
6
Rekommendera webbplatser värda att följa Bra och korrekt information rekommenderas

Tyvärr känner jag inte till något bra alternativ. Forumet Anakne hade ju verksamhet just för folk med OVD/Tvång, men hur pass aktiva det är vet jag inte
7
Allmän information och synpunkter på forumet / SV: Ska detta forum också självdö?
« Senaste inlägg av Memphis skrivet juli 03, 2020, 01:25:44 AM »
är jag ovanligt dum och/eller naiv som tror det finns ett behov av ett sånt här forum?

Det fanns ett behov för sådana här forum senast när Sps var uppe. Det finns säkerligen ett behov även idag. Skillnaden som man ofta ser är att forum som kräver registrering innan man kan se vad det är för slags forum har nästan alltid extremt få aktiva. Registrering är dessutom en falsk trygghet eftersom vem som helst kan registrera sig, såväl på forum som dessa som i fb-grupper. Skillnaden med de här forumen är att användare skriver under alias och det är upp till varje person hur mycket personlig info man vill dela med sig på forumet. Det är så anonymt det kan vara redan där. Registreringen skapar inget extra skydd, möjligen en känsla av det. På sps och andra forum som tidigare har haft ganska mycket aktivitet, tills de som driver dem inte orkar driva dem längre, har det funnits delforum som krävt registrering.


Nu verkar det ändå vara så att när ett nytt forum startar så vill man testa något annat, snarare än att köra på det som redan är testat och som fungerat, då hamnar man lätt i det att nya sätt att lägga upp forum, t ex krav på registrering, är inte alltid bättre sätt.

När jag skriver det här inlägget fick jag upp en varning : det har inte skrivits inlägg i detta ämne på 120 dagar. Hur många sådana varningar dyker upp i trådar på forumet? Jag såg ett nytt inlägg. Det var ju ett tecken på aktivitet. Inlägget handlade trist nog om körkort och uppehållstillstånd. När inlägg som dessa dyker upp är det ofta ett tecken på total inaktivitet.
8
Övriga ämnen / SV: Filosofi tråden
« Senaste inlägg av Samoyed skrivet maj 06, 2020, 23:34:35 PM »
Har ni sett "huff paranormal" på YouTube. Jag vet inte vad jag ska tänka kring det där. Är han en skicklig bedragare, eller är det på riktigt?
Jag har sett ett antal av hans videos. Det är intressant på något sätt.
9
Rekommendera webbplatser värda att följa Bra och korrekt information rekommenderas
10
Skoj, lek & test / SV: Vad gör ni just nu?
« Senaste inlägg av Lynx 2.0 skrivet januari 04, 2020, 22:31:45 PM »
God fortsättning allihop  :)
Sidor: [1] 2 3 ... 10