Psyksnack.se

Gäst


Nyliga inlägg

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Skoj, lek & test / SV: Vad gör ni just nu?
« Senaste inlägg av Lynx 2.0 skrivet december 07, 2019, 19:17:42 PM »
Hej!
Just det, det är ju såna tider... God Jul och Gott Nytt År till er bägge  :)
Och Kenneth om han kikar in!
Nej, jag blir inte heller så aktiv här, som det ser ut.
12
Skoj, lek & test / SV: Vilken musik lyssnar du på just nu ?
« Senaste inlägg av Todo skrivet december 04, 2019, 22:09:34 PM »
13
Skoj, lek & test / SV: Vad gör ni just nu?
« Senaste inlägg av Lynx 2.0 skrivet december 04, 2019, 18:11:59 PM »
Det var länge sen, som sagt och Hej tillbaka  :)
Skulle nästan ge vad som helst för ett tryggt bra jobb.
Det är nog för stor konkurrens från yngre förmågor i min bransch och hatta med dessa korta kontrakt man får hos bemanningsföretag orkar jag inte med längre...
Sköt om dig! Det låter som det är på väg åt rätt håll i eländet ändå och hoppas paniken lägger sig. Vet själv hur jobbigt sånt är.

Synd att det var lite, för att inte säga, helt dött här inne...

Just nu fnular jag på att jag måste hämta ut några delar till cykeln imorgon.
Det är senaste intresset jag snöat in på sen förra sommaren och håller på att skräddarsy en från början skitbillig sak  ;D
T o m lärt mig bygga hjul.
14
Länkar, litteratur, videoklipp, tips m.m rörande psykisk ohälsa / Högfunktionell ångest
« Senaste inlägg av Todo skrivet december 04, 2019, 17:04:27 PM »
Haft mer ångest under hösten (men bättre nu efter att jag börjat med SSRI igen  :) ). Men kanske har det alltid legat inom mig om pyrt, kände igen mig en del i detta om högfunktionell ångest;

https://www.femina.se/symtom-pa-angest/

Citera
Många lever med ångest, trots att det inte syns utanpå. Personer med så kallad "högfunktionell ångest" är ofta perfektionister och avskyr att göra andra besvikna. Här är 14 tecken på att du lider av ångest, trots att du verkar helt normal.
15
Skoj, lek & test / SV: Vad gör ni just nu?
« Senaste inlägg av Todo skrivet december 04, 2019, 17:00:35 PM »
Hej Lynx  :) Det var ett tag sedan.

Själv gnetar jag på med samma gamla jobb (känns tryggt och bra, skulle hata vara arbetssökande...  :( ). Kanske ska få börja i terapi igen.
16
Skoj, lek & test / SV: Vad gör ni just nu?
« Senaste inlägg av Lynx 2.0 skrivet december 03, 2019, 14:05:32 PM »
Jag kikade in inatt efter lååångt uppehåll också  :)
Mailen jag hade till gamla Lynx har upphört, så det fick bli Lynx 2.0.
Några kortare jobb har jag haft, men är igen arbetslös och sen februari, så rätt länge.
Lutar åt Asperger-diagnos utöver depressionerna, men utredningen är inte klar än.
17
Skoj, lek & test / SV: Vad gör ni just nu?
« Senaste inlägg av Todo skrivet december 03, 2019, 09:27:05 AM »
Kikar in på detta forum, för att se om något liv finns kvar...
Haft en dålig höst, fått en ny sorts ångest (mer panik och inte bara sf) och även en släng av depression av ett slag jag inte haft tidigare efter en upplevelse som stressade mig. Men börjat med SSRI igen (inte behövt det på flera år) och är på banan igen :)
Just nu tar jag 5 minuter paus och dricker lite kaffe, sen dags börja jobba igen  :)
18
Skoj, lek & test / SV: Vilken musik lyssnar du på just nu ?
« Senaste inlägg av Lynx 2.0 skrivet december 03, 2019, 04:43:24 AM »
19
Debatt / spschatten
« Senaste inlägg av snidarn skrivet augusti 21, 2019, 23:56:37 PM »
är spschaten nerlagd helt kommer ej in

20
Övriga ämnen / SV: Filosofi tråden
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet april 22, 2019, 19:47:21 PM »
Det märks att du är betydligt mer "spirituellt påläst" än vad jag är. I mångt och mycket är jag en drömmare, men som vaknar till ibland och tror att vetenskapen, kan ge oss svaret på dylika frågor. Jag tror på utomjording liv också - ingen slump av Arkiv X och miniserien Taken (se den, producerad av Steven Spielberg 2002, finns för 149 kr hela boxen med 6 dvd-skivor!) är mina favoriter när det gäller tv-serier..
Kom ihåg att en av de sista "stora" debatterna på SPS-forumet handlade om utomjordingar. Och jag var inne på den teorin att de är tidsresenärer, fast ibland tror jag de finns av riktigt kött och blod. Som du beskriver det kanske det är naivt att forskningen ska förstå sig på sånt här, och än mindre kunna studera och ge svar på frågorna. Men med tanke på vilka enorma steg vi tagit, så tror jag ändå att det är en tidsfråga ...vi bör i alla fall få en hint om det finns ett liv efter döden. Och kanske lite lättare att få svar på utomjordiskt liv existerar eller inte...

Reinkarnation blir ett problem för mig av den enkla anledningen,. att skulle alla ha levt ett tidigare liv, skulle det inte gå ihop med hur stor befolkningen har varit och är på jorden!

Om man lever om sina liv, då tror jag det sker i en parallell dimension (multversum-anknytning). Kvantmekaniken utesluter ju inte det i alla fall, utan är snarare en förutsättning för att den teorin allsexisterar! Du väljer den mer religiösa tron på liv efter döden, men jag tror det är betydligt mer invecklat än så - att alla är potentiella kandidater för att leva sitt liv även efter döden.

Och jag tror inte det är vetenskapen i sig som gör fel, eller att det inte går att forska på och lösa. Problemet handlar om tidsuppfattningen människan har. Vi kan inte med våra primitiva hjärnor förståatt ett ting kan vara på flera platser, i flera tillstånd samtidigt (kvantmekaniken), och vi har problem att minnas det som varit, och kan inte alls förstå hur man skulle färdas framåt i tiden.

Löser man tidens gåta är mycket vunnet!

Roligt med citat - tyvärr är jag själv en sån som har enorma brister på bra citat. På rak arm kommer jag ihåg Björn Afzelius ord i en låt "Tystnaden är dumskallarnas bästa vän..."  ;)
Ja, det kan vara så som du säger..
Kul att se någon mer än jag funderar över Verklighetens mysterium.
Tyvärr så inbillar sig de flesta Svenssons att vetenskapen mer eller mindre redan har klurat ut Verkligheten, och att det inte finns liv efter döden.
Nej där säger jag stopp - vetenskapen har inte lagt klart mer än ett par pusselbitar av det enorma pusslet, som jag ser det består till 70 procent av mörk materia. Faktiskt så tror ju många att det svarta, det vi inte ser i världsrymden är svaret på frågan - vi kan få i en inte allt för avlägsen framtid. Löser man det och det här med tiden och kvantmekaniken, tror jag vi är på bra väg.
Kokar jag ihop vad jag tror vetenskapen kan bistå med, så är det:
1 - lösa problemet med vår tidsuppfattning och det som är relaterat till kvantmekaniken och strängteorin2 - Artificiell intelligens3 - Tidsuppfattningen4 - Andra dimensioner/multiversum
Att stirra sig blind på e.v vetenskapliga lösningar räcker dock inte, utan det är nog bra också om varje människakan gå lite djupare in i sitt själsliv. Finna sig själv.

Saker kanske inte är så komplicerade som vi vill göra dem?

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10