Psyksnack.se

Gäst


Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 8 9 [10]
91
Skoj, lek & test / SV: Vilken musik lyssnar du på just nu ?
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet januari 08, 2019, 14:43:12 PM »
Ainbusk - Om du någonsin börjar tveka. Josefine Nilsson gick bort alldeles för tidigt - och tragiskt. Älskar henne spruckna, halvhesa sångröst med klang av gotländska

92
Skoj, lek & test / SV: Bästa TV-serierna
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet januari 06, 2019, 21:10:01 PM »
Brideshead Revisited, från 1981.
https://0123movies.st/serie/brideshead-revisited-xq8dkpl.html

Det fanns en liknande tråd som den här på SPS. Och en av användarna där som kallade sig Sebastian rekommenderade den här TV-serien. Den har ett långsamt tempo så det tar lite tid att vänja sig vid det i början. Men när man väl har gjort det så inser man vilken fenomenalt bra TV-serie det är. Kanske den bästa jag har sett. Sebastian skrev säkert 15 000 inlägg på SPS, men så en dag så var han försvunnen. Antagligen för att han hade så fullt upp med sitt liv. Jag hoppas att det var så. Ett stort tack till Sebastian för Brideshead Revisited.
Har inte sett serien, men kommer väl ihåg Sebastian på SPS. Han kanske kastar ett getöga här på forumet, vem vet..! ;)
93
Skoj, lek & test / SV: Ditt senaste inköp! [Gärna med bilder]
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet januari 06, 2019, 21:07:55 PM »
Typiskt katter - men antar ett den gjorde det pga nervositet att åka bil? Grattis till katten - Ragdolls är härliga och hoppas ni har många fina år framför er tillsammans!! :)
94
Skoj, lek & test / SV: Ditt senaste inköp! [Gärna med bilder]
« Senaste inlägg av Aurelius skrivet januari 06, 2019, 18:53:02 PM »
Första den gjorde var att bajsa i bilen.
95
Skoj, lek & test / SV: Ditt senaste inköp! [Gärna med bilder]
« Senaste inlägg av Aurelius skrivet januari 06, 2019, 18:47:24 PM »
Inte mitt inköp men en raggdoll.
96
Övriga ämnen / SV: Godmorgon!
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet januari 05, 2019, 11:52:30 AM »
God...middag! Sovit bra i natt och är betydligt piggare än igår vad gäller ångesten. Den sistnämnda gav vika fram mot kvällen. Så då spenderade jag några timmar till att se några avsnitt av Ancient Aliens och några avsnitt av The hunt for the Zodiac killer - typiskt såna dokumentärserier som tilltalar undertecknad. Skulle se mer dokumentärer om paranormala fenomen som spöken och sånt, men måste medge att jag blir lite rädd att kolla på för mycket sånt.
Ha en fin Lördag alla!  :)
97
Övriga ämnen / SV: Eksem - vad göra?
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet januari 03, 2019, 15:12:35 PM »
Igår kväll när det blivit en -7 så började jag känna klåda på benen där jag har eksem. Det var bara att ha på Daktamyc - ja det är en kräm mot svamp i t.ex tånaglarna, men det innehåller också kortison. Fördelen med det är att det motverkar infektioner man kan få när man river och kliar sig. Trots att ämnet är menat mot svamp så har det en viss effekt på en del bakterier....sen upplever jag konstigt nog att det stillar klådan bättre än vanligt hydrokortison. Kan bero på att det möjligtvis är högre halt av det i Daktamyk, har inte brytt mig att kolla det... :P
98
Skoj, lek & test / SV: Ditt senaste inköp! [Gärna med bilder]
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet januari 02, 2019, 20:56:55 PM »
Vi får en julslant i bonus varje år på Lavinen, och jag köpte ett gäng böcker för de pengarna. Så jag kunde köpa fyra böcker utan att betala ett öre...tror jag har 40 kr kvar på presentkortet också!

Stora Boken Om Psykologi - populärvetenskapligt, men otroligt grundligt skriven och kan ge vem som helst riktigt nyfiken på psykologi:Stora Boken Om Filosofi - var i valet och kvalet vem av dem jag skulle börja läsa först. Logiskt skulle det vara filosofi, men för stunden så var jag mest nyfiken på psykologiboken - som är väldans bra. Så jag har förhoppningar på filosofiboken också - de ingår i samma serie. En tredje bok heter Stora boken om ekonomi, men det lät dötråkigt för min del... :

En bok om universum och det vi INTE vet! Roligt skriven tegelsten, men med en träffsäker serietecknar som smartar till krångliga teorier, begrepp och påståenden...lite rörig dock, så jag väntar att läsa den sist:

Och Max Tegmarks Liv 3.0, om artificiell intelligens - en del ser den som framtida standardverk i genren... :99
Skoj, lek & test / SV: Ditt senaste inköp! [Gärna med bilder]
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet januari 02, 2019, 20:40:22 PM »
Köpte en ny mobil strax innan jul - en Motorola Moto G6. Mycket nöjd med den, i princip är det mesta bra på den. De få minusen är att även om att den är omsluten av glas och ger premium/lyxkänsla så blir den ju så hal att hålla i, och fingeravtrycken syns på den mörkblå baksidan väldigt väl, och det faktum att batteriet kunde vara över på minst 3500 m/amp istället för endast 3000, och lite lagringsutrymme på 32 gb. Det senare löste jag genom att köpa ett riktigt snabb (men dyrt) micro-sd-kort, och de appar till tillåts installeras på det reagerar ganska snabbt när man startar dem...och problemet med fingeravtryck på glaset löste jag genom att köpa att slimfodral, och i nästan samma mörkblå färg som mobilen - och man uppvikbar sådan med magnet som gör att man kan ha den på ett bord och kolla i bredbild....jo, just det - skärmen är makalösa för de 2400 kr jag gav, och standarden 18:9 i bildförhållande kör även Motorola nu på sina billigare lurar.
Gillar Motorola för man har alltid fått mycket bra prestanda för pengarna. Deras G4 är fortfarande känd att ha en grym kamera för det priset när den släpptes. Faktum är att kameran på 5G-6G är sämre - enbart G6 Plus har bättre kamera....sedan med nya seriien G6 så känns telefonerna betydligt mer påkostade - min är som sagt helt omgiven av glas...så den ser dyrare ut än vad den är...viktigt nu för tiden att visa upp sin dyyyra mobiltelefon. I bildförhållandet 18:9 gör sig 5,7"-skärmen ganska bra. Nästa mobil som också kommer att bli en motorola då blir det en Plus-variant på 6,2" - "Avlångheten" gör ögonen trötta om man då inte kollar på mobilen i bredbild 18:9 - då kommer det bildförhållandet även tills sin rätt på mindre lurar.

Fodralet:
Mobilen:
 

100
Skoj, lek & test / SV: Videoklipp
« Senaste inlägg av Kenneth skrivet januari 01, 2019, 12:03:13 PM »
Jag är inte känslig så vis, har väl blivit härdad efter den psykiatriska världen men jag kan tycka att det börjar bli tröttsamt med dessa dokumentärer om mord och nu självmord, det känns som något som passar bättre in på exempelvis flashback och inte ett psykiatriskt forum. Jag har tom för mig att det finns ett "svenskamord" forum, det kanske är ett bättre ställe att hänga på med just det intresset?
Precis så resonerar jag med. Onödigt att posta såna grejer på ett psykforum där folk kan ta extra illa vid sig. Personligen är jag ganska härdad också, och det händer att jag kollar nåt sånt videoklipp. Det är mest av respekt för andra som jag modererade det.
Sidor: 1 ... 8 9 [10]