En favorit (ganska lättlagat, vanliga ingredienser som man ofta har hemma och nyttigt) är lax i ugn. Ibland äter jag den med shiratakinudlar, ibland med kokt broccoli och blomkål eller som på bilden med en färgsprakande sallad...
Ingredienser2 st laxfilébitar
1 st röd paprika
1 st bananschalottenlök (jag slänger i lite olika sorters lök beroende på vad jag har hemma - röd lök, salladslök osv.)
2 st vitlöksklyftor
1 msk oregano, färsk (jag kör med provencalsk kryddblandning istället, tycker den är godare än ren oregano)
1 dl lätt-creme fraiche
1 paket shirataki-nudlar
Gör så härSätt på ugnen på 200 grader.
Lägg de två lax fileerna i en ugnsform.
Finhacka paprikan, oreganon och schalottenlöken, pressa vitlöksklyftorna. Blanda allt detta med creme fraichen, tillsätt salt och peppar. Lägg blandingen över laxfileerna, in i ugnen i 20min.
Servera med shirataki nudlar. Öppna paketet av nudlar, häll av allt vatten, skölj noga i kallt vatten. Koka upp vatten och salt. Tillsätt nudlarna i vattnet och när det kokar upp igen ta ur nudlarna.
Servera genast