Övriga ämnen & debatt > Debatt

Anders Borg

(1/4) > >>

Alice:
Vi behöver egentligen inte ha någon vidare diskussion huruvida det är skillnad på folk och folk- för det är det:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6751115

Anders Borg har, för den som lyckats missa det, under en privat tillställning, blottat sitt kön, klämt män på skrevet, kallat kvinnor horor och mm, samt hotat arrangören. Detta är ett mycket, mycket skamligt beteende och som, i många andra fall, hamnar i en rättssal. Precis där det bör. I Anders Borg fall överöses han av stöd och hjärtemojis på Twitter för ett högst olämpligt (och mot lagen) beteende, tom från en fd justitieminister. Hur tänkte folk här? Kan vi verkligen ha tidigare och nuvarande förtroendevalda som tycker det är en godtagbar ursäkt att ofreda andra människor under inflytande av alkohol och som dessutom backar sin kollega till 100%?

Flocks:
Helt sanslöst, utflippad  😷.

Kenneth:
Han var ju smart iaf att snabbt göra en pudel och be om ursäkt. Fast nu hade han väl blivit polisanmäld. Nog för att folk spårar ur, men när får en blackout (om det stämmer) då verkar det inte bättre att han kan ha alkoholproblem och/eller struligt privatliv så hon tog en extra rejäl fylla. Bara mina spekulationer!

Aurelius:
Jag minns ett klipp som säkert är 10 år gammalt med Borg där han pratar inför en bunt amerikaner, jag antar inflytandesrika sådana, hur underbart Irakkriget är eftersom det skapar en flyktingström till Sverige och 'tillväxt'. Krig, och flykt är bra om man kan tjäna pengar på det. Det finns nog kvar fortfarande om man googlar.

Nu har han och Reinfeldt anställningar inom bankväsendet. Som några sorts 'rådgivare'. Det betalar nog ganska väl. Reinfeldt fick ju en position inom en amerikansk bank typ månader efter han avslutat sin politiska karriär.

Får jag fritt spekulera så gissar jag att Borg värre skelett i garderoben än den här fyllehändelsen. Långt, långt värre faktiskt.

Alice:
Jag förstår inte riktigt ditt resonemang Udda. De flesta som begår brottsliga handlingar under inverkan av droger eller psykisk sjukdom blir inlåsta, antingen i fängelse/psyk/rättpsykiatrisk avdelning eller annan form av straff. Är t. ex våldtäktsmän befriade från ansvar om de gjorde det under inverkan av alkohol? Kanske bara en grej på "fyllan"?

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion